Projekt bemutatása

Projekt bemutatása: „Rajtad múlik!” – életmódprogramok az Enyingi kistérségben

A pályázó:

Lajoskomárom Nagyközség Önkormányzata

8136, Lajoskomárom, Komáromi u. 4.

Adószám: 15727309-2-07

Hivatalos képviselője: Pirtyák Zsolt polgármester

TEL.: 0625/240-375

Fax: 0625/240-376

lajoskom@lkomnet.hu

Kapcsolattartó: Reizinger Ádám EFI irodavezető

TEL.: 0630/532-7013

efi.lkom@gmail.com

Projekt alapadatok

Projekt megnevezése: „Rajtad múlik!” – életmódprogramok az Enyingi kistérségben
Finanszírozási alap: Európai Szociális Alap
Kedvezményezett: Lajoskomáromi Nagyközségi Önkormányzat
Közreműködő szervezet: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Pályázati adatok: Közép-dunántúli régió, Fejér megye
8136 Lajoskomárom, Ozorai utca 1.
Projekt összköltsége: 125.000.000 Ft
Támogatás összege: 125.000.000 Ft
Támogatás aránya: 100%
Projekt száma: TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0045

 

A projekt célja egészséges életmódra nevelő és betegségmegelőző programok népszerűsítése és rendszeresítése a Enyingi kistérségben.

Az egészséges életmódra nevelő és betegségmegelőző programok népszerűsítése és rendszeresítése az Enyingi kistérségben elnevezésű projekt szervesen illeszkedik a TÁMOP 6. fejezetében bemutatásra kerülő Egészségmegőrzés és egészségügyi humán erőforrás fejlesztés céljaihoz: a társadalom széles körének aktivizálásával, egészségfejlesztési programok működtetésével, életmód programokkal, szemléletformálásával hozzájárul az egészségtudatos magatartásformák elterjedéséhez.  Kiemelten fontosnak tartja a gyermekkori egészségnevelő programokat, valamint a népegészségügyi szempontból hangsúlyos szív- és érrendszeri, a daganatos valamint a táplálkozással összefüggő megbetegedések, a szenvedélybetegségek és a lelki egészség területén megvalósuló életmód-programokat.

A projekt a TÁMOP 6.3.1 egészségmegőrzést célzó prioritásaihoz kapcsolódik, így elsődleges célja a helyes szemléletmód kialakítása széles társadalmi rétegek, több generáció bevonásával, egészségtudatos életmód kialakítása, életmód programok szervezése, az egyéni felelősség kialakítása és szűrőprogramok, kampányok a munkaerő-piaci aktivitás megőrzése, helyreállítása érdekében.

A pályázat központi fejlesztési eleme a kistérségi Egészségfejlesztési Iroda (továbbiakban EFI) létrehozása, az egészségfejlesztési szolgáltatások fejlesztése, az EFI-nek a befogadó intézmény/szervezet/ gazdasági társaság struktúrájába való beillesztése, az alapellátás szűrési tevékenységének támogatása.

Jelen projekt pályázója a Lajoskomárom Nagyközségi Önkormányzat, besorolása helyi önkormányzat (GFO 321).